Տարիներ առաջ հնգամյա տղան առաջին անգամ գինի համտեսեց, ինչից էլ սկսվեց նրա զրույցը խաղողահյութի հետ։ Այսօր արդեն Կողբի «Կանաչ գյուղ» գինու գործարանի տնօրեն Գագիկ Աղաբաբյանը պատմում է 1 տարի առաջ գինու գործարանի հիմնադրման ու գրանցած հաջողությունների, գինիների հնեցման տեխնոլոգիայի, խաղողագործությունը գիտական հիմքերի վրա դնելու, հայկական խաղողի էնդեմիկ տեսակների վերականգնման և մաքրասորտ այգիներ հիմնելու անհրաժեշտության, հայրենասիրության ու սահմանից 150 մետր հեռավորության վրա մշակվող խաղողի այգիների մասին։
comment.count (0)